Tekaisin vielä ystävänpäivänä hieman muunnellun sacher-kakun.

Päällinen ei siis ollut oikeaa suklaata vaan mokkapalojen kuorrutus. Hyvää oli kuitenkin.

Sacher kakku.

10-15 annosta


Pohja:

4 munaa

2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl ohrakasta

1/2 dl kaakaojauhetta


Kostutus:

1 1/2 dl appelsiinimehua

1 rkl sitruunamehua

4cl rommia

1 rkl sokeria


Täyte

2 dl aprikoosi tai omenahilloa


Kuorrutus

levy talous suklaata tai brunbergin tummaa suklaata

1/2 dl vahvaa kahvia

1-2 rkl voisulaa


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaakaojauhe ja jauhot keskenään. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon.Sekoita varovasti ja kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä ja sekoita kostutusliemi.Halkaise kakku kahteen osaan, kostuta molemmat puolet liemellä ja levitä kerrosten väliin aprikoosi tai omenahilloa.

Paloittele kuorrutussuklaa kuumaan kahviin ja sulata vesihauteessa notkeaksi massaksi.Lisää lopuksi rasva jotta pinnasta tulisi kiiltävä.

Kuorruta kakku suklaalla ja anna jäähtyä viileässä.

Tarjoa kermavaahdon kera


 

 

Itse siis tein päällisen tomusokerista, voisulasta, kahvista ja kaakaojauheesta.Ja liemen jätin ilman rommia.

1266353690_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1266353886_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1266354068_img-d41d8cd98f00b204e9800998e