Ajattelin huomenna tehdä vaaleanpunaisen hyydykekakun ja siihen tein tänään jo muutaman koristeenkin. Kesäisiä mansikoita ja pikku ruusukkeita.

Käytin Squires Kitchen:in valkoista sokerimassaa jonka värjäsin halutuksi elintarvikeväreillä.

 

Mansikan valmistaminen:

Värjää sokerimassaa punaiseksi tai vaaleanpunaiseksi sekä lehtikantaa varten vihreäksi. Ota vihreää sokerimassaa ja kaulu silikonialustan päällä.

1266939278_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Käytin pientä liljamuottia lehtikannan muotoilemiseksi.

1266939395_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ota liljamuotilla sokerimassasta mansikan lehdet ja muotoile se marsipaanityökalun kanssa ohuemmaksi sekä taivuta lehdyköitä ylöspäin.

1266939555_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1266939641_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Sitten otetaan vaaleanpunaisesta tai punaisesta sokerimassasta pieni pallo josta muotoillaan sormien välissä pisaran muotoinen mansikka. Painetaan hieman päältä jotta lehdet voidaan asettaa "hatuksi".

1266939800_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1266940012_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tee tässä vaiheessa mansikkaan "siemenet" eli painele marsipaani veitsellä pieniä koloja mansikan pintaan.

Lehdet liimataan elintarvike liimalla mansikkaan kiinni ja niin halutessa vielä kanta. Kanta voidaan pyöritellä käsissä eli ota pieni pallo vihreää sokerimassaa ja muotoile silikonialustalla sokerimassasta kanta.Kanta liimataan lehteen kiinni, ensi voi tehdä pikku reiän lehteen ja mansikkaan jotta kanta pysyisi kiinni lujasti.

 

Ja DONE Nauru

 

1266940391_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1266940462_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1266940568_img-d41d8cd98f00b204e9800998e