Halusin kokeilla pyöreää vuokaa voileipäkakun tekemisessä.

Tein ensin ihan normaalin hiivaleipätaikinan 5 dl:aan vettä ja nostatin taikinan ensin taikinakulhossa. Sitten painelin taikinan kakkuvuokaan ja nostatin toisen kerran. Paistoin leivän keskiritilällä uunissa 185 astetta noin 25 min. Jäähdytin leivän ja leikkasin kolmeen osaan. Väliin hiukan voita, kostukkeeksi lihalientä ja täytteenä kinnkutäyte jossa: keittokinkkua, paprikaa, tuorekurkkua, ranskankermaa, ruohosipulijuustoa ja hiukan juustoraastetta + mausteita suola ja pippuri.

Päälle tuli sitten smetana kinkku ja kirsikkatomaatti. Smetanaa ostin 3 purkkia joka oli hiukka liian vähän, jäi reunoista vajaaksi kuorrutus mutta onneksi kyseessä oli voileipäkakku jonka syömme perheen voimin. Tuorekurkkua oli myöskin tarkoitus laittaa päälle mutta 3-vuotias poikani ehti makustella sen parempiin suihin.

1263585545_img-d41d8cd98f00b204e9800998e