Tekaisin vieraille mustikka pannukakkuja kahvin kanssa syötäväksi.Ohje napattu uudesta Pirkka-lehdestä.
PANCAKES
25 pientä pannukakkua.
TAIKINA:
3 kananmunaa
2 dl maitoa
1 purkki kermaviiliä
1/2 dl öljyä
3 rkl sitruunanmehua
1 tl sitruunankuori raastetta
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1tl soodaa
3/4 tl suolaa
2 dl jäisiä mustikoita
LISÄKSI:Vaahterasiirappia päälle
1. Vatkaa munat, maito, kermaviili ja rasva keskenään. Mausta sitruunanmehulla ja sitruunankuoriraasteella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon jäiset mustikat.
2. Kuumenna lettupannu. Lisää pannulle tilkka öljyä ja annostele taikinaa noin 1/2 pannunsyvennystä kohden, jotta taikinalle jää kohoamisvaraa.
3. Paista keskilämmöllä kumpaakin puolta noin 3 minuuttia, kunnes pannukakut ovat saaneet väriä ja kypsyneet myös sisältä. Pidä valmiit pannukakut lämpiminä esimerkiksi alumiinifolion tai kannen alla. Tarjoa pannukakut vaahterasiirapin kanssa.
Kommentit